Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Припинено діяльність кардшарингового осередку

Напередодні кіберполіцейськими Чернівецької області отримано інформацію від правовласників, які фіксували незаконне втручання в роботу їх телекомунікаційних мереж та як наслідок здійснювали трансляцію та ретрансляцію об'єктів авторського права, без відповідної згоди власників авторських прав.

Проведеною роботою встановлено, що мешканці Чернівецької та Львівської областей організували незаконне підключення до телебачення за допомогою супутникових систем, за що отримували грошові кошти. На даний час відомо про близько 300 клієнтів, яким горе бізнесмени налаштовували незаконну трансляцію програм телепередач за що одноразово отримували в середньому до 4500 грн. Надання незаконних послуг рекламувалось на спеціально створеному веб-сайті, де й було зазначено перелік надання незаконних послуг.

В ході проведених санкціонованих обшуків за місцями проживання зловмисників поліцейськими виявлено та вилучено дві одиниці комп'ютерної техніку та електронні носії інформації, безпосередньо з яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту.

У ході проведення санкціонованих обшуків кіберполіцейськими та працівниками слідства, було виявлено декілька десятків ресиверів для прийому супутникового сигналу з модифікованим програмним забезпеченням, комп'ютерну техніку та флеш-накопичувачі за допомогою якої здійснювались дані модифікації, мережеве обладнання, а також чорнові записи клієнтської бази вже підключених абонентів, списки встановлюваних телеканалів та інструкції для вищевказаного приладдя.

За результатами проведення відповідних експертиз, винним будуть оголошені підозри за вчинення злочинів у сфері авторського права та суміжних прав, а також незаконного втручання в роботу систем та комп'ютерних мереж.