Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Припинено розповсюдження дитячого порно в групi "ВКонтакте"

В соціальній мережі "Вконтакті" останнім часом побільшало фактів розповсюдження файлів з дитячою порнографією, що доречі не залишилось без уваги журналістів та їх журналістських розслідувань. Нажаль неповнолітні не завжди розуміють наслідки своїх вчинків, що інколи приводить до трагічних випадків аж до суїцидів. І викликає обурення, коли адміністрація мережі не йде на співпрацю в блокуванні такого незаконного контенту, мотивуючи це тим, що вони знаходяться поза межами юрисдикції українського законодавства.

Працівниками Київського управління кіберполіції спільно зі слідчим відділом Броварського відділу поліції ГУНП в Київській області виявлено та задокументовано группу в соціальній мережі "Вконтакті" де проводилось розповсюдження дитячої порнографії. Адміністраторами групи виявились 13-річну мешканка м. Бровари та 12-річна громадянка, яка на даний час перебуває за межами країни.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисниці поліцейські вилучили технічні засоби за допомогою яких, 13-річна мешканка м. Бровари здійснювала адміністрування групи та розміщувала заборонений контент. На теперішній час вилучену техніку направлено до експертного центру для проведення необхідних експертиз.

Департамент кіберполіції вкотре звертається до власникiв соц. мереж щодо дотримання законодавства України та належного реагування на запити правоохоронних органiв щодо усунення правопорушень.