Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Привласнили благодійні внески на лікування військових: Нацполіція завершила розслідування у справі групи шахраїв

Кіберполіцейські Львівщини спільно зі слідчими Львівського РУП №1 області викрили двох аферистів, які ошукували громадян під виглядом зборів на потреби військовослужбовців. Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт.

Фігуранти створили фейковий обліковий запис у популярній соціальній мережі та розміщували пости щодо збору коштів на лікування поранених військовослужбовців. У дописах вказували реквізити підконтрольних банківських рахунків. Отримані гроші вони витрачали на власні потреби.

У липні оперативники кіберполіції спільно зі слідчими Львівського РУП №1 за сприяння оперативного відділу державної установи «Львівська установа виконання покарань (№19)» та під процесуальним керівництвом Галицької окружної прокуратури міста Львова провели 6 обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів на території Одеси, Львова та Львівської області. За результатами вилучено мобільні телефони, банківські та сім-картки, комп’ютерну техніку, готівку у російських рублях.

Завдяки професійній роботі правоохоронців, які у короткі строки вирахували шахраїв, зловмисникам вдалося ошукати лише п’ятьох осіб. Один зі зловмисників наразі відбуває покарання у місці позбавлення волі, іншого фігуранта затримали. Суд йому обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі обвинувальний акт стосовно шахраїв скеровано до суду.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України