Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Привласнили гроші громадян під виглядом надання соцвиплат: судитимуть членів злочинної організації

Семеро зловмисників вивели гроші потерпілих на свої рахунки через спеціальний бот у Telegram. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Організатора та шістьох його спільників викрили кіберполіцейські у серпні 2022 року. Підсудні використовували чат-бот у Telegram, за допомогою якого отримували у потерпілих персональні дані, що становлять банківську таємницю. Діяли вони під виглядом пропозиції виплати соціальної допомоги від держави, у тому числі єПідтримки. Встановлено, що зловмисники привласнили кошти з рахунків 12 потерпілих.

За результатами проведених слідчих дій фігурантам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України. За скоєне їм може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Cлідчі Головного слідчого управління Нацполіції завершили досудове розслідування та за погодженням із Офісом Генерального прокурора скерували обвинувальний акт до суду.