Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Привласнили майже мільйон гривень іноземців: перед судом постануть члени злочинної організації

Зловмисники, використовуючи фішингові посилання, заволоділи грошима з рахунків іноземців. За скоєне їм може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі

Нагадаємо: у червні цього року співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України припинили діяльність злочинної організації.

Спритники використовували посилання на фішингові сайти, інтерфейс яких був дуже схожим на популярні торгові інтернет-майданчики, та отримували інформацію про банківські картки іноземних громадян. Використовуючи ці дані, зловмисники «вивели» з рахунків своїх жертв майже мільйон гривень.

Фігурантам оголосили підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Обвинуваченим може загрожувати до дванадцяти років ув'язнення.

Слідчі Нацполіції завершили досудове розслідування. Обвинувальні акти направлено до суду.

Оперативне супроводження кримінального провадження забезпечували співробітники Департаменту кіберполіції. Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Офісу Генерального прокурора.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України