Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Реформування сектору цивільної безпеки в Україні: поліцейські взяли участь у програмі КМЕС «Цифровий детектив»

18 квітня кіберполіцейські та працівники Департаменту кримінального аналізу Нацполіції отримали обладнання та програмне забезпечення в рамках програми «Цифровий детектив».

На заході, організованому КМЕС, були присутні співробітники Національної поліції України, АРМА, Національного антикорупційного бюро України, Національної академії внутрішніх справ, Одеського університету внутрішніх справ та Державного науково-дослідного інституту МВС України. Учасники обговорили реформування сектору цивільної безпеки в Україні та співпрацю в умовах воєнного стану.

«Працівниками Департаменту кіберполіції на постійній основі використовують знання та навички, отримані в програмі «Цифровий детектив». Зокрема, впроваджено алгоритми ідентифікації військових злочинців: встановлено військовослужбовців російської федерації, які приймали участь у воєнних діях на території України з подальшою структуризацією інформації у вигляді досьє, що є важливим етапом у розслідуванні злочинів та притягненні винних осіб до відповідальності», - розповів очільник кіберполіції Юрій Виходець.

Також, поліцейські успішно пройшли курси на платформах CompTIA та OffSec, отримавши нові знання в галузі OSINT (пошук даних з відкритих джерел), програмуванні та цифрової криміналістики та безпеки. Цей досвід імплементовано в систему підготовки фахівців і аналітичних підрозділів Нацполіції.

«Один із пріоритетів служби, функція, яка покладена на Департамент кримінального аналізу - це провадження поліцейської діяльності керованою аналітикою і реалізація проєкту SOCTA - ключовий стратегічно-аналітичний документ, присвячений боротьбі зі злочинністю, який було розроблено Європолом. Хочу подякувати за технічну допомогу, тренінги, навчання, які проходять наші фахівці», - зазначив начальник Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України Роман Бутко.

Голова АРМА Олена Дума висловила подяку КМЄС за вагомий внесок у розвиток антикорупційних органів України. 

«Саме надані вами зокрема для АРМА програмні продукти, навчання і можливості є безцінними у виявленні і розшуку активів. Я впевнена, завдяки вашій допомозі ми зможемо ще ефективніше удосконалити роботу Агентства у сфері антикорупційної боротьби та цифрових розслідувань», - наголосила Олена Дума.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України