Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Слідчі Нацполіції оголосили підозру російському генерал-майору поліції заступнику гендиректора «Росатому» за пограбування ЧАЕС під час окупації

Під прикриттям військових рф представники російської державної корпорації з атомної енергії окупували українську Чорнобильську атомну електростанцію і хотіли нею управляти. Але коли зрозуміли, що не можуть опанувати роботу ЧАЕС під час виведення її з експлуатації – просто розграбували майно.

Працівники «Росатому» вивезли з Чорнобильської АЕС унікальну радіологічну лабораторію, джерела іонізувального випромінювання, майже 700 компʼютерів, 344 службових автомобілі і навіть радіаційні дозиметри. Загальна сума збитків станції становить майже мільйярд гривень.

Окупанти утримували в заручниках працівників АЕС та військових Національної гвардії України, які її захищали.

Для ідентифікації воєнних злочинців слідчі вивчили 670 тисяч відеозаписів з камер відеоспостереження, допитали 85 свідків скоєних злочинів та провели майже сотню слідчих експериментів. В результаті кропіткої роботи із залученням співробітників кримінального аналізу слідчим вдалось встановити понад 100 осіб, серед яких працівники «Росатому», російські журналісти та військовослужбовці, серед них — чотири генерали та три полковники збройних сил російської федерації.

Працівниками «Росатому» керував генерал-майор російської поліції, заступник генерального директора та дослідницького інституту «ВНІПІпромтехнології» з безпеки. Слідчі Нацполіції оголосили йому про підозру за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), санкція якої передбачає до дванадцяти років позбавлення волі.

–    Кожен загарбник, незалежно від рангу, має відповісти за воєнні злочини проти України та українського народу. Безальтернативно, – зазначив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Продовжується робота з документування воєнних злочинів також і відносно інших представників вищого військово-політичного керівництва збройних сил росії.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Департамент комунікації

Національної поліції України