Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Співробітники кіберполіції затримали хакера, який несанкціоновано втручався в роботу державних інформаційних систем

Правопорушник, 27-річний одесит, маючи заздалегідь збережені логіни та паролі доступу до облікових записів, через власний комп’ютер підключався до бази даних однієї з державних установ та зчитував з неї інформацію.

Викрили неправомірні дії чоловіка слідчі Приморського відділу поліції, під оперативним супроводом кіберполіцейських та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №3, в ході розслідування кримінального провадження.

Про викриття зловмисника, у пособництві з яким правопорушник  скоював вказані неправомірні дії, повідомлялося раніше. Йому правоохоронці оголосили про підозру за частинами 1 та 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), частинами 1 та 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

В подальшому правоохоронці провели обшук за місцем мешкання пособника 34-річного одесита та вилучили комп’ютерну техніку, телефон та накопичувач на магнітних дисках, що прямо вказують на його причетність до злочину.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 5 ст. 27, частинами 1 та 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Таке правопорушення, згідно з чинним законодавством, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалом Управління протидії кіберзлочинності

в Одеській області ДКП НПУ)