Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Столичні поліцейські припинили діяльність організованої групи наркозбувачів, які організували «бізнес» з багатомільйонним оборотом

Зловмисники спеціалізувалися на виготовленні та продажі метамфетаміну, амфетаміну, кокаїну, канабісу та інших небезпечних наркотичних засобів. Викрили та припинили їхню діяльність оперативники Департаменту кіберполіції Національної поліції спільно зі слідчими Святошинського управління поліції.

     

Організував виробництво та збут 39-річний житель Києва. До протиправної діяльності він залучив ще п’ятьох мешканців столиці, які налагодили схему збуту наркотиків через один із розважальних закладів міста.

В одному з господарських приміщень фігуранти організували діяльність нарколабораторії, де займалися виготовленням зазначених наркотичних речовин.

Оперативники кіберполіції встановили, що фігуранти також створили та адміністрували спеціальний канал у месенджері «Telegram» з метою розширення сфери збуту наркотичних засобів на всю Київщину та отримання надприбутків. Просуванням свого каналу зловмисники займалися у даркнеті.

Кіберполіцейські спільно зі слідчими Святошинського управління поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу «ТОР» Департаменту патрульної поліції та Полку поліції особливого призначення м. Києва під процесуальним керівництвом Святошинської окружної прокуратури Києва затримали членів злочинної групи у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Окрім того, за результатами проведення 13 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили наркотичні та психотропні речовини. Зокрема майже півтора кілограма метамфетаміну, «чорнові» записи, серверне обладнання, мобільні телефони, приладдя для виготовлення та фасування наркотовару, електронні ваги та грошові кошти.

За місяць наркодіяльності протягом цього року фігуранти могли отримувати до мільйона гривень прибутку.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Департамент кіберполіції 

Національної поліції України