Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Столичні поліцейські затримали чоловіка за розбещення неповнолітніх та розповсюдження порнографічних матеріалів

Через соціальні мережі фігурант примушував неповнолітніх до створення порнографічних фото, а також запрошував їх до себе додому з метою схиляння до вступу з ним в інтимний зв'язок за грошову винагороду. Відтепер йому загрожує до восьми років ув’язнення. 

У ході відпрацювання оперативної інформації слідчі Головного управління столичної поліції спільно з працівниками Департаменту кіберполіції та ювенальними прокурорами Київської міської прокуратури викрили місцевого педофіла та провели обшук у його помешканні. 

Як зазначила начальник відділу слідчого управління Головного управління столичної поліції Інна Вашкеба, поліцейські з’ясували, що 33-річний киянин має дружину та працює на одному із приватних підприємств столиці:

«Протягом пів року через соціальні мережі зловмисник входив у довіру до неповнолітніх та примушував їх до створення фото порнографічного характеру. Окрім цього, педофіл запрошував неповнолітніх до себе додому з метою схиляння до вступу з ним в інтимний зв'язок та пропонував їм за це грошову винагороду. Також правопорушник розповсюджував порнографічні світлини в мережі Інтернет».

Спільно з колегами з кіберполіціі слідчі провели у помешканні чоловіка обшук та виявили мобільні телефони, комп’ютери зі значною кількістю фото- та відеоматеріалів та інші носії інформації, що містять порнографічний характер. Речові докази вилучили та направили на експертне дослідження, а фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим відділом столичного главку розпочаті кримінальні провадження за трьома статтями  Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 156 - розбещення неповнолітніх, ч. 2 ст. 301 - ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів та ч. 1 ст. 301-1 - одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження. Санкція найбільш суворої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Наразі слідчі дії тривають. Поліцейські вживають заходи щодо встановлення всіх осіб, які потерпіли від злочинних дій правопорушника та причетність затриманого до аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Києва