Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Створював та поширював дитячу порнографію за участю молодшої сестри: Кіберполіція викрила зловмисника

Готові матеріали він публікував на форумах у DarkNet. За виготовлення і збут дитячої порнографії передбачено від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Кіберполіцейські під час моніторингу інтернет-мережі виявили контент щодо сексуальної експлуатації дитини. У подальшому особу правопорушника ідентифікували співробітники кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції.

19-річний молодик створював протиправний контент за участю своєї 11-річної сестри. Надалі такі матеріали він розповсюджував на форумах анонімного сегменту мережі Інтернет – «DarkNet».

Підготовлені молодиком відеофайли відправили для проведення мистецтвознавчої експертизи в ДНДЕКЦ МВС України, яка підтвердила, що створений контент є дитячою порнографією.

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели обшуки, вилучено два мобільні телефони і два ноутбуки.

Зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У рамках розслідування кримінального провадження ч. 3 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України, проводяться всі необхідні слідчі дії. Санкція статті передбачає від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України