Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Бразилії поліція затримала співучасників подружжя, що експлуатувало 4-річну доньку для створення порно

Завдяки інформації, наданої українською кіберполіцією,  сьогодні, 19 вересня, у місті Сан-Паулу (Бразилія) було затримано двох жінок за створення та поширення дитячої порнографії. Раніше було затримано їх співучасника – громадянина Бразилії. Водночас, справу щодо їх співучасників з України вже скеровано до суду.

Під час досудового розслідування кримінальної справи щодо подружжя, яке експлуатувало свою 4-річну доньку для створення порно, працівники Департаменту кіберполіції встановили ще декількох осіб, які використовували дітей для створення порно. Ними виявилися мешканці Бразилії. 

Спільники, за допомогою закритого інтернет каналу, обмінювалися порнографічними відео та робили одне одному замовлення щодо формату виготовлення дитячої порнографії. Відео з України надсилалися до Бразилії і навпаки. 

Інформацію щодо їх протиправної діяльності українські поліцейські передали колегам в Бразилію. 

Завдяки отриманій інформації Федеральна поліція Бразилії у травні затримала одного із співучасників – громадянина Бразилії. Сьогодні, 19 вересня, під час другої фази операції було затримано ще двох жінок, які використовували власних дітей (5, 6 та 11 років) для створення порнографічного контенту на території Бразилії.

Водночас, справу щодо їх співучасників з України вже скеровано до суду. Підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, в лютому 2019 року кіберполіція викрила іноземця у фінансуванні протиправної діяльності цього ж подружжя

Департамент кіберполіції України