Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Черкасах поліцейські викрили лікаря, який надавав фіктивні довідки про імунізацію від COVID-19

Лікар надавав документацію про вакцинацію від коронавірусної хвороби без проходження самої процедури. Вартість одного «сертифікату» становила від 2500 до 5000 гривень. Порушнику загрожує обмеження волі до трьох років. 

Відділом протидії кіберзлочинам в Черкаській області спільно зі слідчим відділом Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури задокументовано злочинну діяльність лікаря одного з медичних закладів міста Черкаси, який фактично не проводячи вакцинування, за грошову винагороду в розмірі від 2500 до 5000 гривень надавав фіктивні довідки про імунізацію від COVID-19  та вносив відповідну інформацію до інформаційної системи МОЗ України. 

Під час проведення обшуку в робочому кабінеті лікаря виявлено та вилучено докази злочинної діяльності: незаповнені декларації осіб, які замовляли COVID сертифікати, мобільний телефон на якому зафіксовано листування лікаря з замовниками сертифікатів, знімки з екрана ґаджета про переказ коштів. 

У кримінальному провадженні проведено необхідні експертизи, виконано ухвали суду про тимчасовий доступ до інформації яка знаходилася у володінні банківських установ та Міністерства охорони здоров’я.

За результатом проведення слідчих дій правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ч. 2 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.  За скоєне передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеження волі до трьох років або виправні роботи на строк до двох років.

Сектор комунікації поліції Черкаської області