Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Кіберполіції представили нового керівника підрозділу

Сьогодні, 19 жовтня, наказом Голови Національної поліції України на посаду начальника Департаменту кіберполіції було призначено Олександра Гринчака. Його першим заступником призначено Сергія Кропиву.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що найближчим часом підрозділ змінюватиметься та розвиватиметься:
«Кіберполіція є дуже важливою частиною кримінального блоку усієї Нацполіції. У час цифровізації усіх сфер життя уміння спеціалістів підрозділу кіберполіції є вкрай необхідними. Тож перед новим керівництвом стоїть важлива задача - зберегти високий рівень роботи підрозділу та примножити його».

Новопризначений очільник Департаменту кіберполіції розповів, що наразі вже створено концепцію вдосконалення підрозділу. Її основою залишатиметься якісний підбір кадрів та сучасний підхід до роботи.

«Основним критерієм для нас, під час формування оновленого підрозділу, залишається високий рівень професіоналізму співробітників. Ми вже маємо стратегію розвитку Департаменту. Впевнений, спільно ми зможемо вдосконалити роботу підрозділу та вивести його на новий рівень надання державних послуг», - зазначив Олександр Гринчак.

Він висловив вдячність за довіру та запевнив у готовності до якісного виконання поставлених перед підрозділом завдань у протидії кіберзлочинності.

Довідка

Гринчак Олександр Васильович, полковник поліції. Народився 17 липня 1978 року на Львівщині. В органах системи МВС працює з 1995 року. До призначення на посаду начальника Департаменту кіберполіції очолював відділ протидії злочинам у сфері інформаційних систем Департаменту захисту економіки та працював на посаді першого заступника начальника Департаменту кіберполіції.

Департамент кіберполіції України