Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Києві бійці КОРДу затримали зловмисника, який стріляв у працівника поліці

З вогнепальним поранення ноги правоохоронця госпіталізовано. За силової підтримки спецпризначенців КОРДу зловмисника затримано. Подія сталася близько 15-ї години в одному з будинків на вул. Григоренка, де мав відбутися обшук.

Як зазначив тимчасово виконувач обов’язків начальника київської поліції Віктор Нечитайло, у рамках досудового розслідування, розпочатого слідчим відділом Печерського управління поліції за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та на підставі ухвали суду, правоохоронці прийшли до одного з фігурантів справи для проведення санкціонованого обшуку: «Чоловік відчинив двері квартири, а коли поліцейські представилися, вистрілив в одного із них.  Після цього правопорушник зачинився у помешканні. 28-річного співробітника кіберполіції з вогнепальним пораненням ноги госпіталізували. Для затримання зловмисника у столиці була введена спеціальна поліцейська операція. У результаті спецпризначенці КОРДу затримали стрілка».

Правопорушником виявився 25-річний киянин. Пістолет, попередньо - травматичної дії, вилучено. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З ним проводяться слідчі дії.

За інформацією Департаменту кіберполіції Національної поліції України, затриманий на веб-сайті пропонував організацію Інтернет бізнесу «під ключ». Клієнти сплачували внески від 27 до 60 тисяч гривень. Втім, отримавши гроші – зловмисник зникав, а взяті на себе обов’язки не виконував. Попередньо встановлено, що від шахрайських дій постраждали понад дві сотні осіб. Сума збитку становить понад 8 мільйонів гривень.

«За фактом поранення поліцейського слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Тож тепер зловмиснику доведеться відповідати не лише за шахрайські дії. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк», - додав полковник поліції Віктор Нечитайло.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко