Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Києві кіберполіція викрила спільника зловмисника, який незаконно знімав гроші з банківських карток громадян

Фігурант спільно з іноземним громадянином, якого було затримано напередодні, використовував скімінгове обладнання для зчитування даних банківських карток. Далі він виготовляв компрометовані картки, з яких знімав готівку. За це чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення. 

Правопорушника викрили співробітники Управління протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчими Шевченківського управління місцевої поліції.

Кіберполіцейські встановили, що 54-річний іноземний громадянин встановлював у банкомати скімінгові пристрої для зчитування інформації з банківських карт. Завдяки приладу для програмування магнітних стрічок карт він створював компрометовані картки клієнтів, з яких надалі знімав готівку.

Також встановлено, що зловмисник діяв спільно із чоловіком, якого працівники поліції затримали напередодні за вчинення аналогічного злочину

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

За місцем проживання правопорушника та в його автівці працівники поліції провели обшуки та вилучили докази причетності до злочинної діяльності.

Наразі правоохоронці встановлюють суму збитків. 

Фігуранту оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Слідство триває. 

Процесуальне керівництво у справі здійснює Київська міська прокуратура №10.

Департамент кіберполіції Національної поліції України