Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Києві судитимуть злочинну групу за привласнення понад 20 мільйонів гривень під виглядом торгівлі цінними паперами

Зловмисники використовували 7 вебресурсів, на яких пропонували громадянам інвестувати гроші у псевдоприбуткові проєкти. Надалі гроші вкладників угруповання привласнювало. Правоохоронці завершили досудове розслідування. За скоєне фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Схему шахрайства викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно із Головним слідчим управлінням Нацполіції.

Організував протиправну діяльність 38-річний киянин та залучив до схеми ще шістьох виконавців. Угруповання за допомогою сімох вебресурсів залучало гроші громадян під виглядом торгівлі цінними паперами. При цьому інвесторам обіцяли отримання надприбутків. Однак гроші вкладників зловмисники привласнили.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели 26 обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх офісах. За результатами було вилучено комп’ютерну техніку, серверне обладнання, пристрої для IP-телефонії.

Комп’ютерно-технічні експертизи підтвердили причетність фігурантів до протиправної діяльності.

Учасникам організованої злочинної групи було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент кіберполіції Національної поліції України