Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Києві юнак постане перед судом за шахрайство з продажем неіснуючих товарів в Інтернеті

Правоохоронці завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт відносно фігуранта, який ошукав громадян на майже 300 000 гривень, створивши фейкові магазини у соцмережі. За скоєне йому може загрожувати до восьми років ув’язнення.

Викрили протиправну діяльність зловмисника співробітники управління протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції у квітні цього року.

19-річний хлопець створив сторінки у соцмережі, де продавав неіснуючий брендовий одяг. Умовою замовлення була часткова або повна передплата. На сторінках, де було майже 20 тисяч підписників, він розміщував позитивні відгуки про свою роботу. Однак після отримання грошей – підозрюваний "зникав".

У такий спосіб він ошукав близько 60 громадян. Загальна сума збитків становить 289 тисяч гривень.

Правопорушнику оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення. Правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Шевченківська окружна прокуратура Києва.

Департамент кіберполіції Національної поліції України