Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Миколаєві поліцейські викрили нелегальних мігрантів, які за допомогою скімінгу обкрадали картки громадян

Збитки завдані злочинними діями двох іноземців сягають більш як півмільйона гривень. За даним фактом поліція Миколаївщини розпочала декілька кримінальних проваджень. Наразі обох підозрюваних взято під варту.

У рамках операції «Мігрант», за результатом спільної роботи працівниківвідділу протидії кіберзлочинам Причорноморського УКП ДКП Національної поліції України, Миколаївської місцевої прокуратури №1, Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області та поліцейських ГУНП в Чернівецькій області була викрита злочинна діяльність двохгромадян сусідньої держави.

Поліцейські встановили: двоє чоловіків, 26 та 32 років, намагалися у Чернівцях незаконно заволодіти грошима клієнтів банківських установ за допомогою пристрою для зчитування інформації з банківських платіжних карток. Таким чиномправопорушники здійснили близько 200 аналогічних злочинів на території Миколаївської та Одеської областей. Загалом, одному із банків було завдано збитків на суму близько 600 тисяч гривень.

У ході слідчих дій правоохоронці з’ясували, що іноземці встановлювали на отвір карткоприймача банкомату пристрій, який зчитував інформацію з магнітної стрічки картки, а також додатково вмонтовували бокову накладку з відеокамерою, яка фіксувала введений пін-код. Після чого зловмисники перекодовували данні та компрометували картку, і у подальшому знімали грошові кошти в іншому місті.

Під час огляду орендованої іноземцями квартири правоохоронці вилучиликомп’ютерну техніку та інші речові докази, які безпосередньо вказували на причетність затриманих до протиправних дій.

За більш як 20 скоєних злочинів слідчі Центрального відділу поліції ГУНП України в Миколаївській області вже повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень,передбачених ч. 2 ст. 361(Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) таст. 231 (Незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю) КК України.

Центральним районним судом м. Миколаєва іноземцям обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з правом внесення застави у 140 тисяч гривень кожному.
Зловмисникам загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.