Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Одесі поліція затримала чоловіка за інфікування банкоматів шкідливим програмним забезпеченням

Зловмисник за допомогою шкідливого програмного комплексу програмував банкомати на безконтрольну видачу готівки. Його було затримано одразу після вчинення чергової незаконної операції. Наразі йому вже оголошено про підозру.

Працівники Причорноморського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з оперативниками управління карного розшуку Шевченківського відділу поліції Одещини викрили у протиправних діях 35-річного мешканця Луганщини.

Зловмисник протягом останніх кількох тижнів здійснив декілька спроб інфікування різних банкоматів на території Одещини. Для цього він використовував метод прямого діспенсу (встановлення і активація шкідливого програмного забезпечення, що призводить до видачі усіх грошей завантажених в касети банкомату).

У межах кримінального провадження розпочатого за ст. 361 КК України (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) поліцейські провели комплекс оперативних заходів. За їх результатом зловмисника було затримано одразу після вчинення злочину.   

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили у нього програмні та апаратні засоби для втручання в роботу банкоматів, а також банківські платіжні картки. З вилученою технікою наразі працюють спеціалісти. Призначено ряд експертиз. Затриманого перевіряють на вчинення аналогічних злочинів на території усієї країни.