Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У СТОЛИЦІ КІБЕРПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ГРУПУ, ЯКА ЗАЙМАЛАСЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯМ ДИТЯЧОЇ ПОРНОГРАФІЇ (ФОТО, ВІДЕО)

Поширенням забороненого відео в Інтернеті чоловіки займалися більше року. Зловмисникам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України, працівники столичного управління Департаменту кіберполіції спільно із слідчими Голосіївського управління поліції провели санкціоновані обшуки у помешканнях трьох місцевих жителів, які підозрюються у розповсюдженні дитячої порнографії.

Як повідомив начальник Київського управління Департаменту кіберполіції Сергій Кропива, правоохоронцям стало відомо, що заборонений контент кияни розповсюджували зі своїх домашніх комп’ютерів через пірингові мережі у Інтернеті. Загалом їх діяльність тривала більше року. На цей час поліцейські виявили більше одного терабайта відео дитячої порнографії.

«Чоловіки – мешканці Голосіївського району столиці, 30-ти, 35-ти та 50-ти років, нам пояснили, що розповсюдженням займалися виключно з метою підтримання позитивної статистики завантажень та відвантажень файлів у відповідних мережах у Інтернеті. І навіть, коли ми проводили обшуки, один із фігурантів намагався видалити відео зі свого комп’ютера та приховати злочин, але ми перешкодили і вилучені докази приєднали до кримінального провадження», - зазначив Сергій Кропива.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, за допомогою якої зловмисники розповсюджували заборонений контент. Це – три системні блоки та два жорсткі диски, які направили на експертизу.

 

«Робота кіберполіції Києва з виявлення подібних фактів не зупиняється. Ми спільно із правоохоронними органами США та Великобританії постійно виявляємо осіб, які займаються протиправною діяльністю, у тому числі і розповсюдженням забороненого відео, яке поширювали кияни. За даний вид злочину законом передбачено до 10-ти років позбавлення волі» - додав Сергій Кропива.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України