Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У столиці викрито чоловіка у незаконній ретрансляції телеканалів (ФОТО)

Правопорушник самовільно підключився до телекомунікаційної мережі офіційного провайдера, перехоплював контент і сигнали мовлення телеканалів, після чого здійснював їх подальшу ретрансляцію на сайтах мережі Інтернет. За несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних систем киянину загрожує до трьох років позбавлення волі.

                                               

Завдяки тісній співпраці із правовласниками та суб’єктами ринку телекомунікації працівники Київського управління кіберполіції Національної поліції України викрили мешканця столиці у здійсненні незаконної ретрансляції.

Поліцейські встановили, що киянин протягом тривалого часу, за допомогою спеціального обладнання, отримував доступ до закодованих телеканалів правовласника. У подальшому він здійснював ретрансляцію контенту на піратських сайтах, під виглядом правовласника, тим самим вводячи в оману споживачів.

                                             

                                           

Протиправною діяльністю займався 35-річний житель Києва. У технічному приміщенні будинку, де він живе, чоловік розмістив необхідне обладнання для перехоплення сигналу мовлення телеканалів, які належать офіційній компанії, з подальшим його декодуванням та трансляцією у всесвітній мережі.

                                                        

Працівники столичного управління кіберполіції спільно із слідчим відділом Святошинського управління поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні зловмисника виявили комп’ютерну техніку, маршрутизатори та декодери, за допомогою яких зловмисник здійснював декодування сигналу мовлення телеканалів. Обладнання вилучено та направлено до експертного центру для проведення усіх необхідних експертиз. Після отримання їх результатів буде вирішено питання щодо оголошення  чоловіку про підозру.

Сума завданих правовласникам збитків встановлюється. Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі.