Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Вінниці взято під варту чоловіка, який підозрюється у розповсюдженні дитячої порнографії

Раніше 36-річному вінничанину поліцейські оголосили про підозру. Його було взято під варту в залі суду, після оголошення рішення суду про обрання міри запобіжного заходу.

Працівники Вінницького відділу кіберполіції Національної поліції України, за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, викрили  зловмисника, який з жовтня 2015 по січень 2017 займався розповсюдженням дитячої порнографії. За цей час йому вдалося розповсюдити більше тисячі файлів такого роду.

Поліцейські встановили, що відео чоловік знаходив у мережі Інтернет та завантажував на власний комп’ютер за допомогою спеціальної програми.

За місцем проживання підозрюваного поліцейські провели санкціонований обшук. Вилучено ноутбук, на жорсткому диску якого виявлено більше 1,5 тисячі відеофайлів, які відносяться до дитячої порнографії. Також на комп’ютері виявлено програмне забезпечення, за допомогою якого зловмисник розповсюджував у мережі Інтернет відеофайли із вмістом дитячої порнографії.

Зловмиснику було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України. Пізніше, судом підозрюваному було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 134 тисяч 720 гривень. Йому загрожує до 10 років ув'язнення.