Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Хмельницькому кіберполіцейські викрили молодика, який в одній із соціальних мереж ошукав близько сотні громадян

Під виглядом продажу подарункових боксів 24-річний хмельничанин виманив у потерпілих понад 200 тисяч гривень. Правоохоронці, які прийшли до зловмисника з обшуком, теж не залишились в боргу і вручили блогеру свій black box з повісткою до військкомату. Найближчим часом на нього ще чекає додатковий подарунок у вигляді підозри.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області ДК НПУ спільно з колегами із Хмельницького райуправління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури викрили молодика, який під виглядом продажу подарункових боксів (black box) в одній із соціальних мереж ошукав близько сотні осіб на загальну суму понад 200 тисяч гривень. 

Головною умовою в діяльності зловмисника була повна оплата за товар, після чого він припиняв спілкування з клієнтом. А потерпілий так і не отримував black box з подарунком. 

За місцем проживання фігуранта поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільні телефони з обліковими записами, де розміщувались оголошення про продаж боксів, банківські карти, на які потерпілі перераховували грошові кошти, а також сім-картки різних мобільних операторів. Вилучену техніку правоохоронці направили на експертизу, за результатами якої буде вирішуватись питання про оголошення зловмиснику підозри в шахрайських діях.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області