Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Узгоджено стратегію спільних заходів з протидії онлайн-шахрайствам на 2024 рік – Юрій Виходець

Про підсумки і перспективи співпраці правоохоронців та представників приватного сектору з профілактики та викриття онлайн-шахраїв розповів начальник Департаменту кіберполіції на міжвідомчій нараді. 

Зустріч відбулася за участю начальника Департаменту кіберполіції Юрія Виходця, директора Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем ЄМА Олександра Карпова, начальника управління протидії кримінальним правопорушенням у сфері кібербезпеки Офісу Генерального прокурора України Максима Прокопова та директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Нацбанку Андрія Поддєрьогіна.

Також, на заході були присутні представники понад 50-ти українських банків та платіжних систем.

Обговорювали протидію найбільш поширеним різновидам афер у банківській сфері. Це так звані «дзвінки з банку» та фішинг.  

“У результаті співпраці кіберполіцейських з фахівцями НБУ та Національного Центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій Адміністрації Держспецзв’язку у 2023 році заблоковано майже 45 000 доменних імен, які масово використовувались шахраями для створення фішингових посилань”, — зауважив Юрій Виходець.

Завдяки припиненню діяльності низки злочинних call-центрів, зокрема, у виправних установах, суттєво знизилась кількість шахрайств під виглядом телефонних дзвінків від «працівників банків». 

 “Правоохоронці викрили майже вдвічі більше онлайн-шахраїв у порівнянні з минулим роком. Це результати наполегливої роботи усіх присутніх в цьому залі”, — додав керівник Департаменту Кіберполіції.

За результатами зустрічі було узгоджено стратегію спільних заходів з протидії онлайн-шахрайствам на 2024 рік.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України