Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

В Одесі правоохоронці затримали двох приїжджих, які з банкоматів викрадали чужі гроші

Зловмисники встановлювали спеціальні накладки з липкою стрічкою, які блокували видачу купюр, та чекали доки клієнт здійснить операцію зі зняття готівки. Оскільки банкомат через перешкоду блокував видачу грошей, клієнт відходив, аби зателефонувати до сервісної служби, викрадачі ж у цей час виймали накладку разом із  грошима.  

Правопорушників викрили кіберполіцейські та співробітники Шевченківського відділення поліції прямо на «гарячому». Обидва - жителі Кіровоградської області віком 37-ми та 38-ми років, судимі за злочини майнової спрямованості.

Фігурантам повідомили про підозру за ч.2 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зараз вони в ізоляторі тимчасового тримання, де чекають на запобіжний захід.

Приморський відділ поліції в м. Одесі