Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Вилучення рекордної партії амфетаміну: десятьом фігурантам оголошено підозри – Нацполіція

У результаті проведених обшуків правоохоронці вилучили 120 кілограмів готового амфетаміну, близько 500 кілограмів фенілнітропропену та понад три тонни прекурсорів, з яких зловмисники планували виготовити більше двох тонн психотропів.

Нагадаємо, вчора у результаті масштабної спецоперації правоохоронці затримали учасників злочинної групи. Вони займалися виготовленням та розповсюдженням психотропної речовини в особливо великих розмірах на території держави.

Правоохоронці провели обшуки на території  Дніпропетровської, Київської та Черкаської областей, а також у місті Києві.

Встановлено, що зловмисники на базі промислового підприємства у місті Дніпро облаштували лабораторію з виготовлення амфетаміну. Уже готову продукцію розповсюджували через п’ять Інтернет-крамниць за допомогою сервісу поштових відправлень або шляхом так званих «кладів».

За результатами проведених обшуків за місцем проживання наркоділків, у їх автомобілях та місцях схрону заборонених речовин поліцейські вилучили понад 120 кілограмів готового амфетаміну, близько 500 кілограмів фенілнітропропену та понад три тонни прекурсорів, з яких зловмисники планували виготовити більше двох тонн психотропів.

Крім того, виявили обладнання для виготовлення амфетаміну, декілька одиниць вогнепальної зброї, а саме пістолети, автомати та велику кількість набоїв, гроші в національній та іноземній валюті, комп’ютерну техніку, банківські картки, нотатки про кількість збутих заборонених речовин та записи про переміщення по банківських рахунках грошей, а також автомобілі преміум класу.

Наразі десятьох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За погодженням із прокуратурою їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Проводяться заходи для повного встановлення інших осіб, причетних до злочинної діяльності.

 

Департамент боротьби з наркозлочинністю
Національної поліції України