Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

warcrimes.gov.ua - головна платформа збору доказів злочинів РФ

Вся країна обороняється, відбиває атаки ворога і допомагає потерпілим, а ще - збирає докази варварської агресії Російської Федерації та її воєнних злочинів. Бо для кожного з нас справедливе покарання ворога так само важливе, як і перемога.

І ми вдячні громадським і приватним ініціативам, лідерам думок і фахівцям за створення таких каналів комунікації. Однак вся важлива інформація про злочини ворога має бути акумульована і задокументована правильно. Для цього в нас існує єдиний ресурс - warcrimes.gov.ua. Це своєрідний доказовий хаб, з яким працюють всі правоохоронні і державні органи. Офіс Генпрокурора продовжує виконувати координаційну роль і в умовах воєнного стану. На цій платформі ми об’єднуємо зусилля правоохоронців, експертів, представників громадських і міжнародних організацій, журналістів і всіх, хто хоче допомогти і фіксує звірські вбивства мирних громадян та інші злочини Російської Федерації на нашій землі.

Для того, щоб зібрана інформація згодом змогла бути використана Офісом Генпрокурора в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі й в українських судах, а також під час потенційних спеціальних міжнародних трибуналів, її необхідно відповідально і кваліфіковано зібрати і оформити згідно з міжнародно визнаними стандартами. Ці докази також будуть використані Міністерством закордонних справ у Міжнародному суді ООН, Міністерством юстиції в Європейському суді з прав людини. Прокуратура України вже має «бойовий» досвід з розслідування воєнних злочинів. Прокурори знають і вміють використовувати спеціальні механізми, розуміють, яку саме інформацію потрібно консолідувати. В нас є база даних I-DOC, яка дозволяє здійснювати аналіз та систематизацію цих злочинів. Ця аналітична система інтегрована з ресурсом warcrimes.gov.ua. На сайті платформи покрокова інструкція для тих, хто передає свідчення про злочини РФ. Дотримуючись її, кожен зможе зробити великий вклад у нашу спільну перемогу і на юридичному фронті.

Росія не вперше стукає у двері сусідніх держав своїми танками й ракетами. Офіс Генерального прокурора вже згуртував світову коаліцію заради правосуддя проти агресії РФ. 39 країн звернулось до Міжнародного кримінального суду з закликом розслідувати ситуацію в Україні. І команда МКС вже почала це розслідування. Країни-партнери відкрили власні кримінальні провадження за своїм національним законодавством і допоможуть збирати покази свідків, вимушених біженців з України, які пережили жах війни. У нашій справі щодо вторгнення в Україну вже маємо понад 4 десятки підозрюваних високопосадовців РФ, а також їхніх «подпєвал»-розпалювачів війни. А їх будуть тисячі.

Не кожен може взяти зброю і безпосередньо захищати державу в бойових діях, але кожен може камінчик за камінчиком закласти підвалини фундаменту, на якому потім вибудується архітектура обвинувачення стосовно варварської Росії і її високопосадовців.

Героїчний народе, ваші активні дії, зібрані матеріали, фото й відео – запорука покарання головного воєнного злочинця 21 століття і кожного, хто разом із його кривавим режимом вбиває нашу країну.

Офіс Генерального прокурора України