Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Хмельницькі правоохоронці викрили групу осіб, яка налагодила схему прихованого переправлення грошей з рф

Кіберполіція Хмельниччини спільно із слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області та співробітниками УСБУ у Хмельницькій області викрили зловмисників, які налагодили схему прихованого переправлення грошей з рф, використовуючи заборонені в Україні електронні платіжні системи та мережу ботоферм. 

Троє мешканців Київської області створили мережу анонімних інтернет-платформ, через які приймали «замовлення» на купівлю, продаж чи обмін електронних грошей з небанківських заборонених платіжних систем російської федерації. За оперативними даними, схему використовувала ворожа агентура, отримуючи гроші від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України. 

В оселях фігурантів працівники поліції провели обшуки. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, більше тисячі SIM-карт російських операторів зв’язку, на які реєструвались електронні рахунки платіжних систем та «чорнову» документацію, а також понад 1,2 мільйона гривень готівкою. 

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до організації нелегального фінансового трафіку.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі. 

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області