Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

За дві доби до поліції надійшло 1,5 тисячі повідомлень про вірусне зараження комп'ютерних мереж(ВІДЕО)

За останні дві доби до Національної поліції України звернулося 1508 юридичних та фізичних осіб із повідомленнями, щодо блокування роботи комп’ютерної техніки за допомогою вірусу-шифрувальника. Із них - 178 звернулися до поліції із офіційними заявами. Зокрема, 152 організації приватного сектору та  26 звернень від державного сектору країни. 

На даний час 115 таких фактів зареєстровано в журналі Єдиного обліку про вчинені кримінальні порушення та інші події. Вирішується питання щодо їх правової кваліфікації. 

За 63 фактами відомості внесено до ЄРДР за ст. 361 КК України.

У всіх інших випадках потерпілі зверталися до поліції виключно з метою отримання консультацій.

Нагадаємо , 27 червня, до поліції звернулося ряд державних та приватних організацій з повідомленнями про несанкціоноване втручання в роботу їх комп’ютерних мереж шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Станом на 28 червня, до поліції з даного приводу надійшло більше тисячі повідомлень.

Департамент комунікації
Національної поліції України