Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

За фактом несанкціонованого втручання в роботу вебсайта Нацполіції розпочато кримінальне провадження

За фактом несанкціонованого втручання в роботу вебсайта Нацполіції розпочато кримінальне провадження

У рамках досудового розслідування встановлюються обставини несанкціонованого доступу та особи, які його здійснили.

Нагадаємо: сьогодні об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного вебсайта Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація на інтернет-сторінках поліції Херсонської, Рівненської, Миколаївської, Вінницької та Львівської областей.

На цей час сайт Національної поліції України проходить техобслуговування, фахівці працюють над відновленням його роботи.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Кіберполіцейські з’ясовують обставини несанкціонованого доступу до сайта та встановлюють причетних осіб.

Аналогічне кримінальне провадження розпочато за фактом несанкціонованого втручання в роботу Вараської міської ради, де невідомі також сьогодні розмістили фейкову інформацію.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Управління комунікації

Національної поліції України