Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Жительці Запоріжжя оголошено підозру у знущанні з тварин, створенні та розповсюдженні порноконтенту

24-річна дівчина знімала та викладала у соцмережі відео зі сценами знущань із тварин та відео порнографічного характеру. Частину з цих відеоматеріалів фігурантка продавала, а решту – публікувала для «приваблення» аудиторії. За такі дії зловмисниці загрожує до восьми років ув’язнення.

Відділ протидії кіберзлочинам в Запорізькій області спільно зі слідчим відділом поліції регіону, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, оголосили підозру мешканці с. Вільнокурянівське у створенні та розповсюдженні протиправного контенту. 

Кіберполіція встановила, що фігурантка знімала відео порнографічного характеру та відео зі сценами жорстокого поводження з тваринами. Частину з цих роликів вона продавала на тематичних форумах. Коштував один такий відеоматеріал близько 2 тисяч гривень. Решту контенту підозрювана викладала у соцмережі для вільного доступу. Також встановлено, що дівчина знімала відео «під замовлення». 

В оселі громадянки правоохоронці провели обшук. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, жорсткі диски, мобільні телефони та банківські картки.

В рамках розслідування кримінального провадження слідчий призначив експертизи вилучених аудіо та відеофайлів.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочинної діяльності.

На підставі висновків першої експертизи зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч. 3 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Досудове розслідування триває.

Департамент кіберполіції Національної поліції України