Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Жителю Буковини поліцейські оголосили підозру у використанні підробленого COVID-сертифікату

Фігурант самотужки виготовив міжнародний сертифікат про вакцинацію від Covid-19 без проходження такої процедури. Підроблений документ чоловік пред’явив прикордонникам для уникнення обсервації та самоізоляції.

Правопорушника викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області спільно зі слідчими Герцаївського відділу поліції.

56-річний чоловік під час перебування на прикордонному контрольно-пропускному пункті пред’явив COVID-сертифікат з ознаками підробки. Як встановили поліцейські, фігурант самостійно виготовив сертифікат про нібито проходження вакцинації за допомогою програмного забезпечення для роботи з графічними файлами. До державних реєстрів не були внесені відповідні відомості про вакцинацію. Підроблений документ чоловік намагався використати для уникнення обсервації та самоізоляції.

Також встановлено, що правопорушник виготовив підроблений COVID-сертифікат ще й для дружини.

Фігуранту оголошено про підозру за чч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, днями поліцейські Дніпропетровщини викрили двох осіб у внесенні до електронних баз неправдивих відомостей про вакцинацію. Викриття відбулося у співпраці з представниками Мінцифри.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України