Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Жителю Хмельниччини оголошено підозру за продаж дитячої порнографії

Протиправний контент, створений за участі неповнолітніх, фігурант продавав у мережі Інтернет. За скоєне йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Злочинну діяльність 21-річного чоловіка викрили кіберполіцейські Хмельниччини спільно зі слідчими обласної поліції.

Фігурант використовував три облікові записи у месенджері, де здійснював збут порнографічного відео. «Спеціалізувався» виключно на протиправному контенті за участі дітей. Попередньо встановлено, що такі відеоролики зловмисник перекуповував на тематичних форумах у DarkNet.

За місцем мешкання чоловіка поліцейські провели обшук і вилучили докази причетності до кримінального правопорушення.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України (старої редакції) та за ч. 3 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що Верховна Рада України посилила покарання за виробництво та поширення дитячої порнографії, а також за сексуальне насильство над неповнолітніми.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України