Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Злочинне угруповання постане перед судом за виготовлення та продаж фальсифікованих продуктів

П’ятеро фігурантів створили власний вебсайт, де збували фальсифіковану сировину для виготовлення продуктів харчування. Контрафакт видавали за відомі українські бренди. Минулого року правопорушники виготовили 200 тон підробної продукції вартістю понад 5,5 мільйонів гривень.

Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області спільно зі слідчими поліції регіону, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, припинили діяльність злочинної групи осіб, яка виготовляла та продавала фальсифіковані продукти харчування з незаконним використанням знаку для товарів та фірмового найменування відомих українських виробників.

Зловмисники створили власний Інтернет-магазин, де рекламували та продавали підроблену продукцію. Фігуранти зареєстрували кілька фіктивних підприємств для імітації законності діяльності та можливості укладання договорів щодо поставки контрафактної продукції.

Минулого року у підпільних цехах правопорушники виготовили понад 200 тонн фальсифікованої продукції на суму понад 5,5 мільйонів гривень.

П’ятьом фігурантам групи було повідомлено про підозру за  ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено. Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду для прийняття рішення. 

Департамент кіберполіції

Національної поліції України