Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Зухвалих аферистів-орендодавців викрили працівники кіберполіції в Київській області.

Так, восени 2016 року, 28-річна жителька міста Києва, разом зі своїм співмешканцем, розмістивши в мережі Інтернет, на сайті olx.ua, оголошення про оренду квартири в місті Києві по вулиці Олександра Сабурова, будинок 4, укладала фіктивні договори оренди, не маючи при цьому, ні прав власності на дане житло ні наміру його передавати у найм. Довірливі громадяни, не вимагаючи копії документів про право власності на квартиру, вважаючи, що підписаного договору достатньо, сплачували кошти шахраям, але, потрапити до житла не могли, слухавку орендодавці вже не підіймали, таким чином, залишивши винаймачів не тільки без квартири, а й без-кругленької суми.

Спільними діями працівників відділу протидії кіберзлочинам в Київській області, Деснянського управлінням поліції в місті Києві та Київської місцевої прокуратури № 3 було викрито осіб, які таким чином ошукали громадян, більш як на 50 тисяч гривень. На початку березня 2017 року, на підставі зібраних доказів був проведений обшук, в ході якого вилучено докази протиправних дій. На даний час триває досудове розслідування.

Звертаємо увагу громадян, що дана зловмисниця починаючи з осені 2016 вчиняла дані шахрайські дії та заволодівала коштами під приводом здачі в оренду житла розташованого за адресою: м. Київ, вул. Олександра Сабурова, будинок 4, використовуючи при цьому мобільний телефон № 093-583-50-38. Якщо ви стали жертвою шахрайських дій вказаної особи, або вам відома інформація, що стосується зазначених адреси та телефонного номеру, просимо звертатися на гарячу лінію кіберполіції або до відділу протидії кіберзлочинам в Київській області.