Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Фахівці кіберполіції викладатимуть патрульним основи кібербезпеки

У подальшому слухачі Академії патрульної поліції зможуть пройти практику на базі Департаменту кіберполіції НПУ. Відповідний меморандум підписали сьогодні, 19 червня, начальник Департаменту кіберполіції НПУ Олександр Гринчак та начальник Академії Вадим Лісничук.

Відтепер сторони домовилися про співпрацю у сфері наукової, методичної, навчальної та інформаційної діяльності з питань протидії кіберзлочинності.

За словами Олександра Гринчака, така співпраця дасть змогу впроваджувати у освітній процес професійний досвід вітчизняної кіберполіції та залучати оперативників підрозділу як викладачів для підготовки слухачів Академії патрульної поліції.

«Також слухачі зможуть проходити практику на базі Департаменту кіберполіції. Це дасть змогу серйозно підвищувати рівень знань майбутнього поліцейського у сфері кібербезпеки, а відтак – більш професійно протидіяти злочинам, що вчиняються відносно наших громадян у кіберпросторі. Йдеться, зокрема, про шахрайства чи інші майнові злочини, жертвою яких можуть стати пересічні громадяни», - підкреслив начальник Департаменту кіберполіції НПУ.

За словами начальника Академії патрульної поліції Вадима Лісничука, підписаний сьогодні між Департаментом кіберполіції і навчальним закладом меморандум є першим кроком до спільної взаємодії та розвитку процесу підготовки поліцейських відповідно до вимог сьогодення і майбутнього. Крім цього,  меморандум передбачає проведення науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів, тренінгів та інших заходів з актуальних проблем протидії кіберзлочинності.

 «Ми вважаємо, що майбутнє - за кібернетикою, і багато професій, які є на сьогодні, вже через 20 років будуть не потрібні. Але завжди потрібен буде патрульний поліцейський, який вміє користуватися різними інформаційними технологіями. Саме тому меморандум - це перший крок до нашої спільної взаємодії та підготовки кваліфікованих поліцейських», - зазначив керівник навчального закладу Нацполіції.

Нагадаємо, що 10 червня кіберполіція підписала меморандум про співпрацю з Українською міжбанківською асоціацією, що сприятиме розслідуванню кіберзлочинів у фінансовій сфері.

Департамент кіберполіції Національної поліції України