Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція співпрацюватиме з Національним банком України для ефективнішої протидії злочинам у банківській сфері

Відтепер сторони поєднуватимуть свій фаховий та ресурсний потенціал для пошуку, збору та аналізу фактів вчинення кіберзлочинів та проявів кібершахрайства у банківському та фінансовому секторах України.

Сьогодні, 19 серпня, начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та директор Департаменту безпеки Національного банку України Ігор Коновалов підписали меморандум про співпрацю.

Згідно з положеннями меморандуму, сторони координуватимуть свої дії відповідно до законодавства України у разі виявлення кіберзагроз, кіберзлочинів у фінансових установах. Кіберполіція та Нацбанк також планують превентивну роботу з підвищення поінформованості громадян щодо безпеки в кіберпросторі.

Начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак зазначив, що кіберзахист у банківській системі України та у сфері переказу коштів у час диджиталізації є надважливим завданням. 

"Таке завдання можливо виконати лише за умови тісної співпраці та обміну інформацією. Спільно з фахівцями Нацбанку ми зможемо оперативно реагувати на кіберінциденти в даній сфері та вчасно повідомляти про нові форми загроз», - зазначив Олександр Гринчак.

Директор Департаменту безпеки Національного банку України Ігор Коновалов зазначив, що цей підрозділ НБУ завжди перебуває у конструктивному діалозі з колегами з кіберполіції.

"Ми активно співпрацюємо у напрямі забезпечення кібербезпеки у фінансовій сфері. Водночас я упевнений, що підписання Меморандуму та тісніша координація наших спільних зусиль, спрямованих на підвищення ефективності протидії кіберзлочинності, дозволять піднести на якісно новий рівень нашу співпрацю у сфері кіберзахисту фінансової системи», - сказав Ігор Коновалов.

Нагадаємо, що напередодні кіберполіція підписала меморандум про співпрацю з Державним центром кіберзахисту Держспецзв’язку України.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України