Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція обміняється досвідом із Тренінговим центром прокурорів України у сфері кібербезпеки

Сьогодні, 9 вересня, начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова підписали меморандум про співпрацю та партнерство.

Відтепер сторони співпрацюватимуть у сфері наукової, методичної, навчальної та інформаційної діяльності з питань протидії кіберзлочинності, обмінюватимуться досвідом у форматі навчань, семінарів і лекцій. Також передбачено розроблення пропозицій і рекомендацій до проєктів законів та інших нормативно-правових актів з питань протидії правопорушенням, вчиненим у кіберпросторі. 

Очільник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак зазначив, що така співпраця сприятиме ефективнішій протидії злочинам, вчиненим відносно наших громадян у кіберпросторі.

«У рамках меморандуму передбачається подальше навчання прокурорів, підвищення їхніх професійних навичок та обізнаності у кіберсфері. Для цього наші фахівці нададуть Тренінговому центру весь необхідний навчальний контент, а також поділяться практичним досвідом», -  зауважив Олександр Гринчак. 

Директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова підкреслила, що це – перший меморандум, який підписав центр з органами правопорядку. 

«Таке об’єднання зусиль двох потужних правоохоронних інституцій є пріоритетним, оскільки безпека у кіберпросторі є важливою складовою життя, особливо під час карантинних заходів, коли суспільство все більше «переходить» у віртуальний світ», - сказала Олеся Отраднова.

Нагадаємо, Департамент кіберполіції уклав меморандум про співпрацю із Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».  

Департамент кіберполіції Національної поліції України