Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція поспілкувалася зі студентами технічних вузів щодо заходів кібербезпеки

Сьогодні, 22 березня, у місті Миколаїв відбулася панельна дискусія "Цифрові навички для ефективного електронного врядування, інформаційної безпеки та кіберзахисту" за участі експертів з України та Естонії.

Відкрита дискусія проводилася Міжнародним центром оборони і безпеки (ICDS) в рамках естонсько-української програми з розвитку співробітництва "Стійка Україна", на яку було запрошено у якості експертів представників Департаменту кіберполіції.

За словами першого заступника начальника Департаменту кіберполіції Олександра Гринчака, впровадження електронного врядування в наш час є необхідним елементом розвитку сучасної правової держави. При цьому, важливим при впровадженні таких новацій є саме забезпечення заходів кібербезпеки та надійного захисту цієї системи.

«Сучасні технології – невід’ємна частина нашого сьогодення. При цьому громадяни не завжди звертають увагу на заходи безпеки під час користування різноманітними онлайн сервісами, що стає причиною витоку конфіденційної інформації. Вважаю за необхідне разом із впровадженням цифрових технологій підвищувати рівень обізнаності наших громадян з кібербезпеки», - зазначив перший заступник керівника української кіберполіції.

За його словами, кіберполіція вже проваджує ряд програм, націлених на підвищення обізнаності громадян з кібербезпеки. Так, 6 березня, кіберполіцією було запущено кампанію з кібербезпеки. Ще ряд проектів знаходяться у розробці.

«На ряду із впровадженням програм з обізнаності, Департамент кіберполіції готує ряд законодавчих ініціатив. Основною їх метою є врегулювання законодавчих прогалин, для більш ефективного розслідування злочинів, що вчиняються у кіберсфері», - розповів Олександр Гринчак.