Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила хакера причетного до кардерства та розповсюдження бази даних міжнародної компанії. (ФОТО, ВІДЕО)

Як встановили оперативники, ця міжнародна компанія-перевізник, орієнтована на поставку товарів зі Сполучених Штатів Америки у більш як 10 країн світу, в тому числі і в Україну.

Проведеними заходами поліцейські із кіберполіції встановили місце проживання хакера, де у подальшому провели санкціонований обшук.

Під час обшуку спеціалісти з кіберполіції виявили на його комп'ютері повну базу даних клієнтів міжнародної компанії. За попереднім аналізом, у цій базі налічується персональна інформація щодо 120 тисяч осіб, серед яких були і громадяни України. 

Крім цього, виявлено, що фігурант крім реалізації інформації з обмеженим доступом, також займався скупкою на скомпрометовані платіжні картки різноманітних товарів з Інтернет майданчиків. Ці товари він у подальшому хотів перепродати, використовуючи всесвітньо відомі Інтернет майданчики. 

Тож, у його квартирі поліцейскі вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флеш-картки. Також вилучено бокси,за допомогою яких зловмисник проводив пошук уразливостей і хакерські атаки. Крім того, правоохоронці виявили нову комп'ютерну техніку відомих торгових марок, які були придбані на кардерські картки, з метою подальшого перепродажу.

Правоохоронці отримали також інформацію щодо банків-емітентів кардерських карток. Проводиться подальша робота спільно з представниками Федерального Бюро розслідувань США, щодо встановлення суми завданих збитків.

Заданим фактом триває досудове розслідування у межах розпочатого раніше кримінального провадження за ст. 361-2КК України.

Нагадаємо, у Києві кіберполіція викрила чоловіка, який намагався продати базу даних фінансової установи, використовуючи криптовалюту.

Раніше, керівник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк зазначав про необхідність врегулювання статусу криптовалюти в Україні.