Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила жінку у виготовленні та розповсюдженні дитячої порнографії

До створення протиправного контенту фігурантка залучила 4-річну доньку. Ціна одного такого відео становила тисячу доларів. Наразі жінці вже оголошено про підозру.

Співробітниками кіберполіції спільно зі слідчими ГУНП в Дніпровській області та ювенальної превенції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрито 42-річну мешканку міста Вільногірськ, яка займалася виготовленням та розповсюдженням у мережі Інтернет дитячої порнографії.

Кіберполіція встановила, що більшість порнографічних матеріалів безпосередньо знімалися зловмисницею вдома. До протиправної діяльності остання залучила 4-річну доньку. Створенням такого контенту фігурантка займалася близько 2 років.

Відзняті матеріали дитячої порнографії зловмисниця збувала за грошову винагороду. Робила це на спеціалізованих форумах, в соціальній мережі та за допомогою месенджеру. Ціна одного відео становила тисячу доларів.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання зловмисниці. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші речові докази, використані під час виготовлення порнографічних матеріалів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Жінці оголошено про підозру. Їй загрожує до 10 років ув’язнення. 

Нагадаємо, працівники Департаменту кіберполіції  спільно з головним слідчим управлінням під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу ГПУ викрили групу осіб, які завдали збитків авіаперевізнику на понад 30 мільйонів гривень.

Департамент кіберполіції Національної поліції України