Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція заблокувала майже 10 000 Інтернет-посилань, які шахраї використовували під час пандемії

Співробітники кіберполіції перевірили 642 інформації щодо вчинення можливих протиправних дій, у тому числі онлайн-шахрайств, пов’язаних з коронавірусом. За результатами розпочато 58 кримінальних проваджень.

Наразі ідентифіковано 166 осіб, які причетні до організації чи участі в шахрайських схемах, використовуючи ситуацію з COVID-19.

Крім цього, за матеріалами працівників кіберполіції складено 40 адміністративних протоколів за фактами порушення карантинних заходів та реалізації виробів медичного призначення та дезінфікуючих засобів.

Також із початку карантинних заходів кіберполіція заблокувала 9954 Інтернет-посилання, що використовувалися шахраями в злочинних цілях, і 1945 шахрайських фінансових операцій за банківськими рахунками.

Нагадаємо, що раніше кіберполіція розповідала про типові випадки шахрайства під час коронавірусу.

Департамент кіберполіції Національної поліції України