Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Києві повідомлено про підозру чоловіку, який збув більше 8 кілограмів ртуті

За результатом експертизи речовину визнано отруйною. Фігуранту загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Нагадаємо: кіберполіція затримала 50-річного мешканця Миколаївщини 31 січня у Києві під час спроби продажу 8 кілограмів отруйної речовини. Інформацію про продаж ртуті чоловік розміщував у DarkNet.

Тоді на Миколаївщині правоохоронці провели обшук за місцем мешкання підозрюваного. Ртуть було направлено для проведення експертизи, яка підтвердила, що речовина отруйна. 

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Департамент кіберполіції Національної поліції України