Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Визначено переможців онлайн-конкурсу з кібербезпеки

5 лютого тисячі школярів та студентів з усієї країни долучилися до онлайн-уроку з кібербезпеки, який провели представники Програми мережних академій Cisco за участі спеціалістів з Департаменту кіберполіції та ERC Distribution. Сьогодні, 19 березня, було оголошено переможців конкурсу, який проводився у рамках цього заходу.

Близько трьох тисяч навчальних закладів та майже 35 тисяч слухачів – саме така кількість учасників онлайн-уроку з кібербезпеки. Окрім прослуховування онлайн-уроку, користувачі мали можливість протестувати свої знання та взяти участь у конкурсі. Для того, аби позмагатися за першість, достатньо було зареєструватися та задати цікаві питання лекторам програми.

Автори чотирьох найцікавіших питань для експертів були обрані переможцями конкурсу. Ними стали - Артем Антонов (Миколаївська загальноосвітня школа № 49), Анастасія Трояненко (ДВНЗ "Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу"), Олег Северін (КЗО "Середня загальноосвітня школа № 128" Дніпропетровської міської ради), Дарья Боярчук (Одеська загальноосвітня школа №80).

Подібне онлайн-заняття проводиться за участі представників Департаменту кіберполіції вже другий рік поспіль. Минулого року кількість зареєстрованих учасників уроку сягала 18 тисяч. Така практика дала позитивні відгуки від учнів та адміністрації навчальних закладів, адже лектори-практики обговорювали достатньо цікавих питань, які стануть у нагоді для кожного аби захистити себе у цифровому просторі.

Нагадаємо, на початку березня кіберполіція запустила кампанію з обізнаності про кібербезпеку. Під час заходу начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк наголосив на необхідності проведення занять з кібербезпеки для дітей, зокрема, і у навчальних закладах.