Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Жителю Києва оголошено підозру у вчиненні інтернет-шахрайства на 8 мільйонів гривень збитків

Фігурант пропонував організацію готового інтернет-бізнесу, однак отримавши оплату від клієнтів – зникав. Таким чином він ошукав більше 500 громадян. Йому загрожує до восьми років за ґратами.

Зловмисника викрили кіберполіцейські спільно зі слідчими Печерського управління поліції Києва.

Встановлено, що 25-річний киянин створив вебсайт, де пропонував організацію інтернет-бізнесу «під ключ» з гарантованим щоденним прибутком. На сайті було декілька пакетів послуг, вартістю від 12 до 60 тисяч гривень. При цьому правопорушник обіцяв повернути клієнтам всю суму вкладених грошей у разі невиконання зобов’язань. Втім, отримавши гроші, фігурант зникав.

Від шахрайських дій постраждали більше 500 громадян. Загальна сума збитків сягає понад 8 мільйонів гривень.

В жовтні минулого року під час проведення санкціонованого обшуку зловмисник здійснив постріл із травматичного пістолета у працівника кіберполіції.

За фактом нападу на поліцейського було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Слідчі завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт до суду.

Наразі фігуранту оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Київська місцева прокуратура № 6.

До уваги громадян, які стали жертвами правопорушень! Звернутися до Департаменту кіберполіції можна за формою зворотного зв’язку на офіційному сайті - https://ticket.cyberpolice.gov.ua/, на електронну адресу [email protected], за номером 0-800-50-51-70 або телефонуйте на спецлінію 102.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України